Ze sedla Alto de Izpegi(1) jsme sjeli k Atlantickému oceánu do San Sebastianu(2). Tam právě probíhal filmový festival a v celém městě byl velký blázinec.
Chvíli jsme pozorovali surfaře a pak odjeli na pobřeží hledat pěkný bivak nejlépe u vody. To se však nepodařilo, nad oceánem jsou strmé vysoké útesy a kde nejsou, tam je vesnice nebo nějaký turistický rezort. Zastavili jsme se v jedné vesničce na náměstí v malé hospůdce na vínko. K němu jsme si objednali španělskou specialitu tapas. Tady v Baskitsku se nazývá pintxos. Tato drobná jídla, malé obložené chlebíčky propíchnuté párátkem, trůní v barech ve výšce očí na dlouhém barovém pultu. Nejčastěji jde plátek bagety s pomazánkou, kousky ryb, krevetkou, plněnými a smaženými mušlemi, kousky humra nebo i jiným druhem mořských plodů, masem, vajíčky, malým hamburgerem, plátky steaku či roastbeefu, právě opraženou syrovou či masovou kuličkou, různými druhy domácí i exotické zeleniny a ovoce.
Po několika kilometrech jízdy se na nás usmálo štěstí a my našli krásný bivak v borovém hájku s výhledem na oceán.